dilluns, 15 d’octubre del 2012

els itineraris Clàssics de Visita Guiada

Entre les diferents modalitats de Visites Guiades, de caire estàndar, la que anomenem: "Itinerari de V.G. Clàssica", a banda de ser la més extensa, és la més apta quan el grup és heterogeni i divers i es vol quelcom més turístic; també és la que proporciona continguts més a l´abast, però té més durada.
Aquesta modalitat fa un recorregut pels indrets més coneguts del BarriVell de Girona, començant i a partir del de sant Fèlix, amb comentaris, làmines de imatges il·lustratives de cada lloc o entorn de interès, i relats de les llegendes i tradicions més conegudes de cada un dels llocs i entorns d´interès de l´itinerari, i per aixó forma part dels itineraris coneguts com Visita Il·lustrada.
Tot amb tot, la seva duració depén de les característiques del grup d´usuaris que la segueixin, però la durada mitjana sol ser d´entre una i dues hores; els clients poden triar la duració, però en aquesta modalitat mai per sota de l´hora, per l´extens itinerari a recòrrer per la ciutat antiga o BarriVell.
El lloc d´inici, es pot convenir; normalment iniciem la visita al peu de la Columna de la Lleona, en la plaça sant Feliu, al cantó del pont rovellat...
En la imatge adjunta supra, hi ha indicat un d´aquests itineraris clàssics, encara que respectant els continguts més comuns, també es pot personalitzar o adaptar a cada grup, com podeu comprovar en el plànol adjunt:

Al final de l´itinerari, si és una V.G. de pagament, i per finalitzar la visita al BarriVell, s´obsequia als participants amb un petit dossier de diversos fulls que recull les dades de més interès del guiatge amb imatges il·lustratives del recorregut, o bé, una reproducció d´un dibuix d´un paisatge històric de la ciutat de l´il·lustrador gràfic Jep Ro.Ma.